Koronavirüs
Sözde koronavirüs aşılarının kan pıhtılaşmasına neden olduğu bilimsel olarak ispatlandı

Alman araştırmacılar, yaptıkları incelemeler sonucu kanda pıhtı atması ile AstraZeneca(AsZe) ve Johnson&Johnson (J&J) gibi aşılar arasındaki bağı buldu.
Henüz uzman denetimi yapılmamış olan çalışmadaki ilk bulgular ışığında açıklama yapan araştırmacılar, “Soğuk virüsler olarak bilinen ‘adenovirüs vektörleri’ içeren aşılarda iletilecek olan materyalin bir kısmı hücrelerin çekirdeğine gidiyor ve burada koronavirüse karşı üretilmesi gereken protein dizilimleri yanlış okunabiliyor. Bunun sonuncunda da pıhtılaşma bozulmasına yol açan bir durum ortaya çıkıyor.” dedi.
Bilim adamları ve özellikle Avrupa ilaç düzenleyicileri hala bunun neden olduğunu anlamaya çalışıyorlar. Aşı olan kişide düşük seviyede trombosit olması da ölüme neden olan durumlardan biri. Bu şekilde meydana gelen ölümler sonrası bazı Avrupa ülkeleri AsZe ve J&J aşılarını kullanmayı durdurmuştu.
Genel
Ürdün’de 66 yaşındaki bir kişinin AstraZeneca aşısı olduktan sonra ölmesi sonucu soruşturma açıldı

Ürdün Sağlık Bakanlığı, 66 yaşındaki bir kişinin ikinci doz AstraZeneca aşısının uygulanmasının ardından hayatını kaybettiğini ve yaşlı adamın ölümü ile soruşturma başlatıldığını aktardı.
Ürdün Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 66 yaşındaki bir kişinin ikinci doz AstraZeneca aşısının uygulanmasının ardından hayatını kaybettiğini bildirdi.
Bakanlık, yaşlı adamın ikinci dozu aldıktan 10 dakika sonra dinlenme alanında bayıldığını ve hastaneye kaldırılmadan önce sağlık personelinin onu hayata döndürmeye çalıştığını açıklarken, yaşlı adamın daha sonra hayatını kaybettiğini belirtti.
Ürdün Sağlık Bakanı Feras Al Hawari, yaşlı adamın ölüm nedeni ile ilgili soruşturma başlatıldığını ifade ederek, yaşlı adamın kronik hastalığı olduğunu ve ilk aşı dozunu 4 Nisan’da önemli bir komplikasyon kaydetmeden aldığını açıkladı.
Hawari ayrıca, AstraZeneca aşısının kan pıhtılaşması da dahil olmak üzere potansiyel yan etkilerinin genellikle aşıdan hemen sonra değil, aşılamadan en az 5 gün sonra ortaya çıktığını belirtti.
Genel
‘’Aşı sonrası genç erkeklerde kalp iltihabı beklenenden yüksek’’

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), ülkede 16 ile 24 yaş arası erkeklerde, ikinci doz elçi RNA KOVID-19 aşılarından sonra beklenenden daha yüksek sayıda kalp kası iltihabı vakası olduğunu açıkladı.
CDC, Pfizer/BioNTech veya Moderna aşılarını yaptırdıktan sonra VAERS (Aşı Yan Etki Raporlama Sistemi) veri tabanına bildirilen miyokardit veya perikardit vakalarının yarısından fazlasının 12 ile 24 yaşları arasında olduğunu kaydetti. Bu yaş grubu, uygulanan aşı dozlarının yüzde 9’undan daha azını oluşturdu.
FDA kuruluna bilgi veren CDC’nin Aşı Güvenliği Dairesi Direktör Yardımcısı Dr. Tom Shimabukuro, “Ortada açıkça bir dengesizlik var” dedi.
Dr. Shimabukuro, başka bir güvenlik izleme sistemi olan Aşı Güvenliği Veri Ağı’nın da elçi RNA aşılarının ilk dozundan sonra gözlenen oran ile karşılaştırıldığında, ikinci dozdan sonra 16 ila 39 yaşındakilerde kalp iltihabı görülme sıklığının arttığını söyledi.
CDC’nin aşı güvenliği grubu geçen ay yaptığı açıklamada, korona aşısı yapılan “nispeten az” sayıda kişide kalp iltihabı durumlarını araştırdıklarını açıklamıştı.
CDC o dönemde yaptığı açıklamada, vakaların ağırlıklı olarak ergenlerde ve genç yetişkinlerde görüldüğünü ve genellikle aşı olduktan sonraki dört gün içinde meydana geldiğini bildirmişti. Merkez, durumun erkeklerde daha sık görüldüğünü ve vakaların çoğunun hafif göründüğünü, ancak yetkililerin hastaları takip ettiğini kaydetmişti.
Koronavirüs
Maske cezası kesilen vatandaş, maskenin koruyuculuğuna dair kanıt istedi: ”Bu paçavrayı neden takıyorum, araştırıp söylesinler”

İstanbul’da maske takmadığı için ceza kesilen kadın, maskenin koruyuculuğuna dair kanıt isteyerek cezaya isyan etti.
Maltepe’de denetim yapan polis ekipleri minibüste maskeyi olması gerektiği gibi takmayan Fatma A.’ya maske cezası kesti. Ceza sonrasında öfkelenen Fatma A., polislerle tartışmaya başladı. Fatma A.’dan rahatsız olan yolcuların da karıştığı tartışmada maske takmak istemediğini söyleyen Fatma A., “Bana anayasadaki kanunu gösterir misiniz, hangi maddede var. Kardeşim ben işe gidiyorum. Burada açıklamanızı yapın” diye tepki gösterdi.
Bu paçavrayı neden takıyorum, araştırıp söylesinler
“Bir buçuk yıldır yetti artık. Bunu maske takmadığım için değil, burnuma çekmediğim için yapıyorlar. Bunun koruyuculuğuna dair bir kanıt istiyorum. Virüse yakalananlar maske takmayanlar mıydı? O kadar vaka oldu, bunlar araştırılsın bizimle paylaşılsın. Maske takmayan insanlar mı koronavirüse yakalandı. Eğer taktıkları halde yakalandıysalar ben bu paçavrayı niye ağzıma takıyorum ki. Neyden üretildiği belli olmayan, oksijen almam gerekirken karbondioksitimi tekrar soluyorum ben” diyerek maske takma zorunluluğuna isyan eden Fatma A., kendisini minibüsten indiren polislere parasını boşa harcadıkları için ‘beni eve bırakmak zorundasınız’ dedi.
Maske takmadığı için 900 TL ceza alan Fatma A. ceza makbuzunu yırtarak yoluna devam etti.
Abdurrahman Aydın
28 Mayıs 2021 - 22:16
Aşılar yerine bitsel tedavi yöntemlerini tercih etmek gerekir.